Savjeti nutricioniste i Tiens

Vodeći preparati na bazi tradicionalne kineske medicine i prehrana.

Ja sam nutricionistica Ksenija Sušac. 13 godina koristim i preporučam preparate kompanije Tiens. Imam veliko iskustvo na tom polju.

Nazovite me i saznajte:

- koje preparate koristiti,

- u koje vrijeme ih piti,

- što jesti i kada,

Nazovite me na mob:

098/ 820 561


Prisustvujte  radionicama i edukacijama o kineskoj tradicionalnoj medicini.


Ljutnja:
Oslabljuje vam jetru.

Tuga:
Oslabljuje vam pluća.

Briga:
Oslabljuje vam trbuh

Stres:
Oslabljuje vam srce i mozak.

Strah:
Oslabljuje vam bubregeUSKLADITE PREHRANU SA STANJEM ORGANIZMA
Hrana bogata kalorijama


Kvalitetan članak o hrani bogatoj kalorijama
Hrana koja je bogata kalorijama glavni je krivac za pretilost – upozorava   nutricionistica Ksenija Sušac

Podijelite porcije 

Istina, kebab, ćevapi, pizza i burek nisu hrana koju bi trebalo dijeliti na manje obroke i ostavljati nekoliko sati jer pripremljeni su tako da ne mogu stajati. Zato razmislite o tome da porciju podijelite s ukućanima ili kolegama ako ih baš silno želite pojesti – ističe nutricionistica Ksenija Sušac.


Samo jedan sendvič “pokriva” dnevnu potrebu za kalorijama

Ćevapi, pizza i kebab naše su kalorijske bombe

Piše: Martina Strukić/VLM, Tanja Božić/VLM

Među američkim lancima brze hrane već se neko vrijeme vodi rat vođen premisom “što veće, to bolje”. Dakako, riječ je o sendvičima, a veličina se ne odnosi na fizički obujam, nego na kalorijsku vrijednost. Ne tako davno u Burger Kingu su se hvalili da je njihov hamburger sa 2500 kalorija po sendviču najkaloričniji. No nisu “laskavu” titulu dugo nosili. Ubrzo je osvanuo lanac restorana nazvan “Heart Attack” kojem je jedini cilj ponuditi vam što nezdraviji i što kaloričniji obrok. A poseban bonus nude pretilima, dakle onima čiji indeks tjelesne mase premašuje trideset, kojima svoje najkaloričnije sendviče nude – besplatno. Ponukani time, novinari Daily Maila testirali su sendviče britanskih restorana brze hrane. Najkaloričnijim sendvičem na Otoku pokazao se Pizza Burger slavnog King’s Burgera. Budući da se i mi rado hranimo brzom hranom, pročešljali smo domaće tržište, pobrojili omiljenu hranu koju konzumiramo s nogu i pomalo se šokirali činjenicom da konzumirajući neki od omiljenih nam brzih obroka u organizam zapravo unosimo polovicu ili čak sve kalorije dostane organizmu za 24 sata. 

Pogubni za metabolizam 
Na našem testu najkaloričnijima su se pokazali ćevapi, čija velika porcija bez dodataka (kajmaka, ajvara...) sadrži čak 910 kalorija. Za vrat im puše kebab sa 900 kalorija po sendviču, a ne zaostaju ni burek, pizza i McDonald’sov Big Mac. 
– Ovakve su kalorijske bombe pogubne za naš metabolizam. Zbog unosa masnih mesnih obroka u tijelu nastaju hiperglikemija i hiperlipidemija: prvo je nagao unos šećera, a drugo “masna bomba”. Metabolički procesi u ljudskom organizmu razgrađuju ovu kaloričnu hranu, a gušterača i ostali organi ne mogu proizvesti toliko inzulina koliko je potrebno za razgradnju ovakve hrane, posebno ako je konzumirana u velikim količinama. Sve što je višak pojedenog naš metabolički kompjutor – mozak – preusmjerava. Pitate se kamo? Odgovor je jednostavan – u salo! Isto je i sa šećerima koji se ne sagore i ne potroše. Slažu se oko mišića, a ako ih oni ne “potroše”, postaju - salo. Upravo je stoga važno jesti manje i češće obroke kako ne bismo preopteretili “radnike” u organizmu zadužene za preradu šećera, masti i svega ostalog što unesemo u organizam. 

Podijelite porcije 
Istina, kebab, ćevapi, pizza i burek nisu hrana koju bi trebalo dijeliti na manje obroke i ostavljati nekoliko sati jer pripremljeni su tako da ne mogu stajati. Zato razmislite o tome da porciju podijelite s ukućanima ili kolegama ako ih baš silno želite pojesti – ističe nutricionistica Ksenija Sušac.Rezultati nakon prvih 30 dana korištenja

VESNA, SILVIJA I JUDIT VIŠE SE NE MOGU PREPOZNATI U STARIM OBRASCIMA PONAŠANJA. JAKO SU PONOSNE NA VELIKE PROMJENE I SVOJ USPJEH!!
Silviju ćete cesto sresti u šetnji po nasipu, a sama tjelovježba postala joj je jedan od glavnih suboraca u ovoj akciji: "Kada osjetim glad i mogućnost da bih mogla pokleknuti, bacim se na vježbanje!" Silviju je zanimalo ima li možda njena stagnacija kilaže veze s time da joj određena hrana ne odgovara. U struku i bedrima Silvija je skinula po 3 cm, a u bokovima 6 cm, što je također lijep rezultat u ovom vremenskom razdoblju. Osjećaj da mogu postići sve što požele, samo ako znaju kako, itekako ih motivira na putu do cilja.

PUNA ENERGIJE
Najveću razliku Vesna primjećuje u usvajanju novih prehrambenih navika. "Prije nisam doručkovala, a sada bez doručka ne mogu. Jedem pet manjih obroka dnevno bez ikakvih prevelikih odricanja a opet vidim promjenu Tiensova nutricionistica Ksenija Sušac istaknula je da je doručak najbitniji obrok, ali ono što je još bitnije, a čega se malo tko drži, jest da od prvog do zadnjeg obroka ne smije proći više od 12 sati, maksimalno 14. "Većina ljudi koji su na dijeti to ne poštuje, već se izgladnjuju, a ne vide rezultate. Tijelu treba impuls kako bi pokrenuo metabolizam, a taj impuls može biti čak i samo u vidu kockice čokolade prije spavanja." Vesna je smršavjela 6kg, a u struku, bokovima i bedrima izgubila je po 4 cm.

ZDRAVA I ZADOVOLJNA
Judit je izgubila do sada 4 kg, u struku 4 cm, bokovima 5 cm i bedrima 1 cm, a osobito je moramo pohvaliti da i dalje ne puši. "Zbog uvjeta na poslu ne uspijevam se držati onih šest obroka dnevno, ali i dalje vidim razliku. Cak si i vikendima dopustim ‘kršenje pravila’". Tiensova nutricionistica objašnjava kako odricanja i promjene prehrambenih navika moraju ici postepeno: "Najgore što si mogu napraviti jest da se osjećaju krivo ako ‘prekrše pravila’, jer ako su pod stresom ili ljute same na sebe, to samo pogoršava situaciju i mogu se naći u petlji kada ce se zbog te grižnje savjesti utješiti hranom."


U akciji  "prava škola zdravlja" korišteni preparati  ekstrakt bijelog graha, ekstrakt crnog papra i Capsaicin i hitozan.  Vrhunska kombinacija za zdravlje i mršavljenje. Pročitajte detaljnije u časopisu   LJEPOTA&ZDRAVLJE  2013. brojevi 63, 64 i 65

Detaljniji savjeti i vođenje pri mršavljenu na mob: 091/ 165 9166 ili 098/ 820 561